March 7, 2015

Rezultati

Zabasah danas na svoj siroti zapusteni blog i vidim da je 999-ti dan od kako smo ovde. Sutra jubilarni 1000-ti. Neverovatno kako vreme leti...

Dakle prvo da se opravdam: znam da nisam nista napisala vec vise od pola godine ali zaista nisam imala ni vremena ni energije.
Ali vredelo je!

Dobila sam rezultate pre nekoliko dana onog famoznog strucnog ispita i POLOZILA sam. I to sva cetiri. I to ja koja nisam zavrsila fakultet ovde niti mi je engleski maternji jezik. Potpuno sam bila u soku danima. Jesam ocekivala da cu proci dva, mozda tri ako me bas ukaki, ali ovo je bilo potpuno iznenadjenje.

Da budem iskrena, jesam ja ucila mesecima ali sam prilicno i zabusavala i zato me je debelo grizla savest od novembra (kad sam polagala) do februara kad su stigli rezultati.

Tako da, i pored svih horor prica koja sam cula u vezi tog ispita, moze se poloziti, i to iz prve.

Sad samo jos neke formalnosti da obavim i uskoro cu, po drugi put doduse, biti licencirani arhitekta :)
Vreme ce pokazati da li od toga ovde ima vise koristi nego tamo...

A sem te dogike oko ispita, zivot tece kao i uvek. Bez nekih posebnih uzbudjenja ali i bez stresova i neprijatnih dogadjaja.

Sledi detaljan izvestaj tamo negde u junu, kad proslavimo trogodisnjicu.

A pre toga, eto nas u NS za tri nedelje :))))
 

3 comments:

  1. Svaka cast, cestitam!!!!!

    nadam se da cu i ja jednog dana tako:)

    Sto se tog ispita tice, imam par pitanja (iako su u pitanju masinska i gradjevinska licenca).
    Vidim na peo.on.ca, da moze odavde da se pocne sa procesom, da se plati i posalje diploma i plan i program svih ispita, pa me zanima da li si ti tako radila ili si sve tek kad si dosla u Toronto? I da li si nosila odavde taj plan i program i transkripte prevedene i zapecacene u fakultetskoj koverti ili ti je neko naknadno slao? A da li moze da se pocne na nekoj pocetnoj poziciji da se radi kao inzenjer bez licence ili moze da se trazi posao tek posle ispita?

    Znam da nije ista struka ali sam u nedoumici, pa trazim po netu sta nam je ciniti:)

    Evo moj mail je vekimarkovic@hotmail.com pa kad stignes.

    Hvala!!!!!


    ReplyDelete
  2. ej!

    ...pa prosao je jun odavno !

    ReplyDelete
  3. Hej!!!

    Drugarica mi je ukazala na tvoj blog, posto i mi zelimo da odemo u Kanadu, a i ja sam zavrsila arhitekturu, pa sam htela da vidim necije utiske .... I ja sam iz Novog Sada, zavrsila sam arhitekturu na FTN-u 2004...Ti si verovatno mladja, pa ne verujem da se znamo, ali mi je svakako drago da je neko iz Novog Sada uspeo lepo da se snadje u ogromnom Torontu...Pretpostavljam da jako retko vise posecujes ovaj blog, ali evo ja cu poslati komentar, pa ako se slucajno javis bilo bi mi drago...Ne znam ni odakle bih pocela..Mi smo cetveroclana porodica sa dvoje jako male dece i imamo zelju da promenimo svoj zivot nabolje od ovog naseg haosa..Procitala sam tvoje postove i stekla neki utisak kako si ti otprilike uspela da se snadjes..Verujem da si ovde vec imala iskustva u projektovanju...Ja sam htela da te pitam kakve su sanse, ako imas nekih dodirnih tacaka, da se nadje posao u urbanizmu?? Ja sam se posle faxa zaposlila u Urbanizmu u Rumi, i vec deset godina tamo putujem..sada nesto hoce da zatvaraju firmu i pojma nemam kako naci drugi nekim normalnim putem, a veza i vezica nemamo..Nisam radila u projektovanju.. Imam i licencu i radila sam sve vrsta planova...Mi nemamo apsolutno nikoga u Kanadi, pa mi je svaka informacija dobrodosla...da li uopste postoji mogucnost da se nadje neki posao bar priblizno vezan za urbanisticku delatnost sa nasom diplomom?! Izvini ako sam te ugnjavila, ali volela bih kada bi mogla da nadjes koji minut vremena, ako mozes malo da mi pojasnis kako idu stvari oko pronalazenja posla u struci..Unapred ti zahvaljuem na bilo kakvoj informaciji..moj mejl je snezazg@yahoo.com...
    Srdacan pozdrav iz NS-a!!!

    ReplyDelete