July 13, 2012

Mesec dana kasnije

Pre neki dan smo simbolicno obelezili prvi mesec u Kanadi na vrlo prikladan nacin - uveli smo konacno internet, ili tacnije, vratili smo se sa figurativnog pustog ostrva u civilizaciju :)

Posto je utisaka jaaaako mnogo, za pocetak samo da ukratko sumiram dogadjaje a onda cu kasnije da polako krenem da prepricavam sta nam se svasta desavalo.

Elem, u prvih mesec dana smo uradili sledece: sredili svu papirologiju (i to u prva dva-tri dana), nasli stan, opremili ga skoro svim potrebnim stvarima ukljucujuci i toliko neophodan internet, i od juce poceli da se bavimo trazenjem poslova. Kako cujemo, to ne bi trebalo da jako dugo potraje, no o tom potom.
Ostalo je jos jedino da polazemo vozacki i to bi trebalo sledece nedelje da odemo da sredimo, pripremili smo potrebne papire, samo jos da proucimo prirucnik i da se prijavimo za polaganje.

Eto toliko za prvo kanadsko javljanje :)

6 comments:

  1. Dobrodosli u Kanadu! :)

    Vrachar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej hvala :)
      Kad ce neki update od vas tamo sa zapadne obale?

      Delete
  2. Pozdrav drugari :)

    Kakav vam je opšti utisak za prvih mesec dana? Mi još uvek čekamo da nam Quebec skine pare za taksu, već smo nestrpljivi :)

    Nas lično interesuje kako vam izgleda mesečni budžet (stan, računi, hrana, ostalo), šta ste sve morali da kupite da opremite stan za početak i koliko vam je trebalo novca za to.

    Puno pozdrava iz NS i sreće u traženju posla!

    Đole & Jelena

    ReplyDelete
  3. Utisci su sjajni, samo da se konacno nakanim pa cete moci i da procitate :)

    Za presek budzeta je jos rano, tek smo dve nedelje u stanu a i jos smo u fazi kupovine svega i svacega posto smo krenuli od nule, tek sledeceg meseca cemo moci da sumiramo troskove realnije pa cemo vas izvestiti :)

    Puno vas pozdravljamo pa se cujemo...

    ReplyDelete
  4. Pozdrav!

    Neverovatno je da imate potpuno ista iskustva i razmisljanja kao moj suprug i ja! Kakva slicnost! :)Obicno je svaki imigrant prica za sebe i sve je potpuno individualno. Mi smo u Torontu vec cetiri meseca i vrlo smo zadovoljni, imamo jedan dobar posao a drugi trazimo...Ruku na srce nostalgija je prisutna al u malim kolicinama.
    Samo nastavi da pises
    Veliki pozdrav :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)) U sustini svi prolazimo kroz isto tako da je samo pitanje kako ko dozivljava, drago mi je da ste i vi zadovoljni ovde. Iste utiske smo culi i od ljudi koji su ovde i 5 i 2 i godinu dana tako da polako sticem utisak da uz samo malo volje i truda prosto ne moze naopako da krene...
      Pozdrav i za vas dvoje sugradjana :)

      Delete